fbpx

Construkt Wall építési technológia

Cégünk Construkt Wall néven fémvázas gyorsházak kivitelezésével foglalkozik, amely ma a legmodernebb, a 21. század legmagasabb igényeit is kielégítő technológiának számít. Az USA-ban kifejlesztett, sok évtizedes múlttal rendelkező technológia lakó- és középületek, ipari és kereskedelmi létesítmények fal-, födém- és tetőszerkezetéhez kiválóan alkalmazható akár 4 szintig. Új épületek kivitelezésekor és már meglévő épületek bővítése, átalakítása esetén is használható. A rendszer megfelel minden ma érvényben lévő energetikai, szerkezeti, hangtechnikai és páratechnikai követelménynek.
Ha röviden szeretnénk jellemezni, annyit mondhatnánk: a technika gyors, pontos, száraz, könnyű, tartós, környezetbarát és nem utolsósorban pénztárcakímélő – joggal nevezik a 21. század innovációs építkezési megoldásának.

Construkt Wall

Előnyök

Mi házakat építünk, együtt otthont teremtünk!

Gyors

A csökkenő folyamatszám miatt és a felgyorsuló szakipari munkák okán az építés kiszámíthatóan és gyorsan szervezhető. A rendszer elemeinél törekedünk az előregyárthatóságra, azok szállítását, beépítését jól szervezetten oldjuk meg, a méretre gyártott panelek azonnal elhelyezhetőek. A vázkitöltő falak rendkívül gyors kivitelezésének köszönhetően az épületen belüli munkálatok is gyorsabban folytatódhatnak.

Pontos

Gyártása milliméteres pontossággal kivitelezhető, ráadásul rendkívül flexibilis, bármilyen szerkezettel tervezett építménybe adaptálható. A pontosságnak számos előnye van: az összes többi szakipari munkafolyamat ehhez igazodik, így az ő munkájuk is könnyebb és pontosabb lesz, kevesebb az illesztésekkel járó anyagveszteség és esztétikailag is sokkal megfelelőbb.

Könnyű

A súlya alapvetően könnyebb, mint a tégla- és vasbeton szerkezeteké. Ez az előny az alapozásnál és többszintes épületek esetében az egyszerűbb és olcsóbb födémkialakításokban mutatkozik meg leginkább. Az építésnél is fontos, mert nagyobb elemekből építhető és az elemek beépítési helyre mozgatása is könnyebb.

Tartós

A vázat acél gerendák és -oszlopok alkotják, ezért az így elkészült épület több generációt is kiszolgálhat. Ellenáll a külső behatásoknak, stabil, nem rozsdásodik és egyik eleme sem hajlamos a korhadásra. A vázat, valamint a szerkezet többi elemét nem károsítják rovarok és penészgomba. A szerkezet nem gyúlékony, mert nem tartalmaz éghető elemeket.

Száraz

Alkalmazási lehetősége évszaktól független, mert szárazépítési technológiával készül, építéséhez nem szükségeltetik víz, így később távozó, felesleges vízzel sem kell számolni.

Környezetbarát

A megálmodott ház energetikai mutatószámai - a rendeletben előírtakon felül - az építtető saját döntése alapján szabadon alakíthatók, így könnyen elérhető a passzívház szintű rétegrendi megfelelőség is. Gyors felfűthetőség és lehűthetőség jellemzi, mert minimális a hőtehetetlenség. Környezettudatos maga a szerkezet is, de a kivitelezés során is törekszünk a minél kisebb ökológiai lábnyom elérésére. Ennek érdekében egyszerűsítjük a szerkezeti megoldásokat, gazdaságos anyagfelhasználással, kevesebb hulladékkal és selejttel. A munkálatok közben nem jelentős a por- és a zajszennyezés sem.

Pénztárcakímélő

Mivel a szerelt rendszerű homlokzatok előregyárthatók üzemben, így beépítésük nemcsak gyors, de költséghatékony is. Adott esetben az elemek bedaruzhatók, nem kell állványozni sem. A teherhordó szerkezetek méretezésénél kisebb önsúlyteherrel lehet számolni, mellyel ugyancsak költségcsökkenés érhető el. A súlycsökkenés miatt nincs szükség olyan mértékű alapozásra, mint a hagyományos rendszereknél, nem kell feltétlenül gerendákkal erősíteni a födémeket vagy azok lehetnek akár vékonyabbak is. Összességében az egész épület könnyebb, így kisebb költséget jelent az anyagmozgatás.

Kérjen ajánlatot, vagy üzenjen nekünk:

Üzenet
Megszakítás